Ik weet echt niet hoe het kan????

Sinds een aantal weken heb ik totaal géén inspiratie om iets in dit blog te schrijven, er gebeurt dagelijks genoeg om over te bloggen maar ik heb het gewoon even niet. Zó vreemd! Ik ga wel mijn best doen om dit weer gewoon op te pakken dus start ik bij deze met zomaar iets te schrijven over waarom er zolang niks heeft gestaan, hahaha!

Natuurlijk kan ik elke dag uitweiden over het weer, de mensen die ons bezoeken of de konijnen die we binnen krijgen. Maar dat is niet altijd even interessant. Hoewel…. één geval van de voorbije weken springt er echt wel bovenuit. Onze hulp werd ingeroepen door een man die zijn zoontje blij had gemaakt met Pasen, hij had 5, jawel, 5 mini- dwergkonijntjes voor hem gekocht. Mini- dwergkonijntjes, dus nóg kleiner dan een echte dwerg??? Dat zal nog moeten blijken want de diertjes zijn nu nog maar net 5 maanden oud. Omdat het zoontje na enkele maanden, what’s new…., geen aandacht meer had voor de konijnen wilde deze man er vanaf. Hij had, naar zijn zeggen, 1 mannetje en 4 vrouwtjes gekocht, dus ik zag de bui al hangen en sprak met hem af dat ik de dieren direct kwam ophalen. Want 4 dames met 1 heer en dan deze leeftijd, brrrrr! Samen met een van onze vrijwilligers ging ik naar het betreffende adres. Het was een mooi huis en alles was heel goed verzorgd, de dieren hadden een prachtig en groot buitenverblijf, maar als er zou gebeuren wat ik in de toekomst verwachte dan zou dit hok, ook voor minidwergen al heel snel té klein zijn.

Toen we de dieren in onze vervoersbench zetten controleerde ik de geslachten en wat bleek, het was precies andersom. Geen 4 dames, maar 4 mannen, pfff. Een grote opluchting voor ons want dat betekent maar één mogelijke dracht. Meneer was erg verbaasd over onze conclusie want op de stambomen, ja, die zaten er echt bij, stonden de geslachten toch echt anders vermeld. Maar we konden hem laten zien dat 4 van de dieren toch echt wel 2 dingen hadden die de vijfde niet had en toen geloofde hij ons ook.

Na het nog even over de fokker te hebben gehad die hem eigenlijk een hoop geld uit zijn zak had geklopt voor een geheel foute transactie waar hij dus echt niet blij mee was en nog wat uitleg van onze kant over hoe wij met de dieren omgaan en herplaatsen, gingen we weer naar de opvang om de dieren onder te brengen. De dame natuurlijk eerst apart gezet en gecontroleerd of ze al iets van een dracht liet zien, dat was niet het geval en dus hopen we nog een maand lang dat dit zo blijft!!

Helaas is dit een erg triest verhaal want als deze fokker, die op haar website claimt al 35 jaar ervaring te hebben met konijnen, dit vaker heeft geflikt bij mensen, dan zijn er heel erg veel problemen ontstaan intussen. Want door de fout bij het bepalen van de geslachten konden er bij deze meneer heel veel slachtoffers vallen als de 4 mannetjes elkaar te lijf waren gegaan over een maandje of zo, maar ook het arme vrouwtje zou wat te verduren hebben gekregen als ze elke maand een nestje ter wereld had moeten brengen, wat dat zijn maar 2 van de gevaren in deze. Je wil ook niet weten wat er zou gebeuren met al de jongen die geboren zouden worden. Deze mensen hadden namelijk zelf totaal geen verstand van konijnen en hun gedrag en voorplantingsgebeuren, bah, bah! Die fokker heeft, naar mijn mening, puur uit winstbejag 5 konijnen geloosd die ze zelf niet kon gebruiken voor tentoonstellingen etc. Het waren namelijk niet alleen mini-dwergkonijntjes, maar ook nog met speciale kleuren en een satijnvacht. Natuurlijk maakt dat voor ons helemaal niks uit want het blijven konijnen. Maar meneer had ze ook nog gekocht als anti- allergische konijnen, zo zei hij zelf, want 2 leden van deze familie waren allergisch voor dieren???? Héél erg speciaal dus deze konijnen……

Toen we de dieren hadden ondergebracht bekeken we de stambomen eens goed en dan zie je maar weer hoe men de mensen voor de gek kan houden. Een mooie tekening, wat onzinnige tekst en de namen van de vader en moeder van de dieren er op, want meer takken had de hele boom niet, hahaha! Ook de vaccinatie stond op de achterkant aangegeven, maar zonder stempel en handtekening van de dierenarts, dát is ook niet correct.

Al met al een erg vreemd verhaal, maar absoluut waar en daardoor zo triest. Dát is één van de redenen dat wij zo voor de hulp aan deze diersoort gaan, er wordt zoveel verkeerd gedaan met konijnen dat we nog steeds verbaasd zijn over wat we allemaal meemaken!