Langzaam vullen de hokken zich weer!

Vandaag was het best druk in de opvang. Twee grote heren Billie, de Franse Hangoor en Pim, kruising Lotharinger, mochten verhuizen. De een naar een Zorgboerderij waar hij in een megaverblijf mag gaan wonen, voorlopig met één dame, later komen er daar nog twee bij. Pim kreeg zelfs twee dames aan zijn zijde. Ze hebben het beide goed getroffen dus!

Maar er kwamen ook weer drie konijnen binnen. Een hangoordame die niet echt met de andere dames overweg kon. In haar plaats mocht Pim mee. Zij zal snel een nieuw onderkomen krijgen, samen met een ventje. En dan nog twee hangoorheren die dringend een dame zoeken, maar eerst moeten ze even mee naar de dierenarts.

Daarnaast kwamen er nog een aantal mensen met hun konijn langs voor een second opinion van mij over de behandeling van hun lieveling. Ik kan er met mijn verstand echt niet bij wat dierenartsen soms doen en dan echt denken dat ze geweldig bezig zijn geweest, pffff! Het probleem is eigenlijk gewoon dat ze niet in de gaten hebben dat ze een foute diagnose stellen en dan werkt een behandeling natuurlijk helemaal niet. Ik merk vaak dat er een secundaire klacht als dé oorzaak van het onwelzijn van het konijn wordt behandeld en dat het dier daar geen baat bij heeft. De echte oorzaak blijft bestaan en dus gaat het dier achteruit i.p.v. dat de toestand verbeterd. Ook het feit dat er geen follow up volgt en de dierenarts dus geen idee heeft dat zijn behandeling niks uithaalt. En wat gaan mensen dan denken….. die wil alleen maar zijn kas spekken! Ik kan het ze niet kwalijk nemen eigenlijk. En de dierenarts is zich van geen kwaad bewust en gelooft dat hij het dier prima heeft geholpen, hij ziet het niet meer terug dus….moet het wel goed gegaan zijn. Niks is minder waar, mensen gaan niet terug naar dezelfde arts omdat ze van mening zijn dat die het toch niet weet en dan komen ze regelmatig bij ons terecht. Vaak hoef ik maar heel weinig aan zo’n konijn te doen om het weer in orde te krijgen. Maar ik ga ook regelmatig naar onze eigen dierenarts voor zijn mening en kan dan samen met hem kijken of er iets gedaan kan worden  dat wel werkt.

Nee, ik ben geen dierenarts en pretendeer helemaal niet dat te zijn, maar gezond verstand en logisch nadenken kan je ver brengen. Gelukkig heb c.q. kan ik dat, hahaha!

Dierenartsen realiseren zich ook niet dat eigenaars vaak dingen helemaal niet durven. Zoals medicatie ingeven of zalf aanbrengen, het gebeurt vaak maar half of helemaal niet en dan helpt het niet om 3 verschillende soorten druppels mee te geven en 2 soorten zalf. Kost allemaal een hoop geld en belandt uiteindelijk ongebruikt in de prullenbak. En het konijn…..dat moet er onder lijden!

Vandaag ook weer twee konijnen in handen gekregen waarvan de eigenaar niet eens wist dat de onderkant van de dieren helemaal vol zat met klitten, mest en andere vuiligheid. Zo erg dat een van de dieren al bijna zijn keutels niet meer kwijt kon omdat de anus werd afgesloten door de troep. Net op tijd alles kunnen verwijderen zodat de dieren weer normaal konden doen. Konijnen zijn echt de zieligste diersoort die wordt verkocht, bah! Ik wil niet weten hoeveel er in hokjes zitten weg te kwijnen met allerlei kwalen die niet worden opgemerkt, man, man, man!