Mensen blijven vreemde wezens!

Daarom is het voor mij ook veel gemakkelijker om met dieren om te gaan, die begrijp ik namelijk altijd. Mensen niet! Ik sta er nog steeds versteld van hoeveel gezichten bepaalde mensen kunnen hebben en gebruiken, bah.

Dat probleem heb je nooit met dieren, die zijn zoals ze zijn en daar kun je van op aan. Het maakt niet uit om welk dier het gaat. Een hond, een kat, een paard, een konijn….! Ze laten je gewoon zien wat ze voelen, wat ze blij maakt en wat niet! Ze reageren altijd precies goed, maakt niet uit wat je doet. En is het niet wat de mens van ze wil zien, dan heeft het dier het gedaan….typisch mens, altijd de fout bij de ander zoeken, terwijl er niets eerlijker is dan een dier!

Dat is wat ik in al die jaren van dieren heb geleerd, laat zien wat je voelt, ook al valt dat bij de ander niet goed, dan weet diegene wel wat hij/zij aan jou heeft. Het heeft me heel wat jaren gekost om voor mezelf op te komen, maar nu weet ik dat dit goed is en laat ik niet meer over me heen lopen.

Omdat ik nu gewoon zeg wat ik van bepaalde zaken vindt zit ik ook beter in mijn vel en heb ik niet meer het gevoel dat mensen me in een hoek drukken, zoals me dat vaak genoeg is gebeurt. Ik probeer te leven zoals dieren dat doen, mijn instinct gebruiken en vooral doen wat ik denk dat juist is! Helaas kijken mensen nog steeds verkeerd naar dieren en zien hun eigen gevoelens en emoties terug in het doen en laten van levende wezens die gewoon in niets op mensen lijken. Vooral honden en katten hebben daar last van. Alles wat de dieren doen wordt op een menselijke manier uitgelegd en dus zijn veel dieren in mensenogen “zielig” als ze niet steeds een snoepje krijgen of niet op de bank mogen liggen. Helaas krijgen de dieren geen leiding en nemen de gelegenheid waar om de boel te regelen in huis, wat vaak tot moeilijke toestanden leidt. Terwijl mens en dier zó gemakkelijk met elkaar zouden kunnen leven. Het is zo gemakkelijk om een dier aan te schaffen, maar vaak doen mensen dat om de verkeerde redenen. Zo gaat het vaak met de kleinere diersoorten. Men heeft totaal geen idee waar men aan begint en na een tijdje is het helemaal niet meer leuk om een konijn, hamster of cavia in huis te hebben. Wij weten daar alles van, we kunnen de dieren niet meer tellen die we in al die jaren al hebben opgevangen en herplaatst.

Toch zien we her en der al verandering in de wijze waarop dieren worden gehouden. Mensen worden zich er meer en meer van bewust dat alles anders blijkt te zijn dan vroeger werd aangenomen. Eén konijn in een klein hokje is niet meer van deze tijd. Ook cavia’s hebben gezelschap nodig. Maar er zijn ook diersoorten die men niet in huis zou moeten nemen, dáár wordt ook beter over nagedacht.

We hopen dat wij nog heel veel mensen mogen leren hoe het wel goed te doen, dat is een missie die we blijven uitdragen!!