Tja, hoe ouder we worden…..

….hoe meer mensen komen te overlijden in onze omgeving. Maar ook onze “helden” van TV, zoals nu weer Roger Moore, Catweazle en nog meer iconen gaan snel achter elkaar dood. Hoe leuk was het toch om lekker op de bank zittend te kijken naar de domme acties van een tovenaar uit het verleden en de komische serie The persuaders. Heerlijk vond ik dat!! Vroeger……!

Maar eerlijk gezegd vond ik het vroeger allemaal veel leuker, ‘s avonds laat nog buiten bezig zijn met allerlei werkzaamheden, zoals in de zomer het stro en hooi van het land halen met z’n allen, je zag er niet uit na afloop en je kleren en schoenen zaten vol irriterende troep, je was moe maar voldaan als het achter de rug was. Dat was leven, buiten zitten vóór het huis, met de buren kletsend totdat het tijd was om naar bed te gaan. Met de honden wandelingen maken langs het kanaal, urenlang….

Nu lijkt het alsof niemand nog ergens tijd voor heeft, ikzelf incluis, maar er is ook geen echte band meer onder de mensen, men leeft allemaal maar zijn eigen leventje en komt er niet toe om veel te socializen. Niet dat ik daar vandaag de dag zo’n zin in heb! Er zijn maar weinig mensen waar ik nog een klik mee heb! Dat komt voornamelijk omdat ik me zo vaak vergist heb in mensen. Jammer, maar helaas! Ik kan ook niet tegen mensen die, in mijn ogen, gewoonweg dom zijn. Wereldvreemd en geen algemene ontwikkeling zit ook in dat rijtje. Het zal best dat mensen mij ook niet leuk vinden, maar dat boeit me niet, ik doe wat ik doe omdat ik dat wil, niet omdat het moet. En als men me daarom niet mag, prima!

Maar dat gezegd hebbende weet ik dat er ook veel mensen wel op me gesteld zijn, complimenten krijg ik echt genoeg. Ben daar best blij mee want het betekend dat ik toch iets goed doe, hahahaha!