Zou ‘t…..

….weer dan toch eindelijk beter worden. I hope so, want het effect van zonneschijn op mijn gemoed is zó fijn. Alsof ik energie krijg om bezig te zijn met van alles en nog wat. Vooral schoonmaken en opruimen komt dan in me op. Niet alleen thuis, maar ook in de opvang en de ambulance moet eens grondig huis worden gehouden, hahaha!

Eerst vandaag maar eens in de opvang aan de gang, daar zijn een aantal bezigheden die dringend afgehandeld moeten worden. Kan ik later op de dag thuis nog wat doen. Dit gezegd hebbende zal er wel weer iets gebeuren waardoor mijn plannen in het water vallen, maar ik ga er toch maar vol goede moed tegenaan, gedaan is gedaan zullen we maar zeggen.

Vanochtend om 9 uur een hond naar de dierenarts gebracht, de eigenares had zelf geen vervoer, vandaar. Straks moet ik het dier weer terug brengen, na de ingreep. Af en toe wordt er door mensen voor dit soort ritten een beroep op ons gedaan! Maar er zijn zóveel dingen die we doen voor en met dieren, daar is een service-rit maar een klein voorbeeld van. Vorige week nog een kat moeten vangen voor een mevrouw. Het dier was achter gebleven bij het oude huis en liet zich niet pakken door de eigenaar. Dus contact opgenomen met de nieuwe bezitter van het huis om toestemming te vragen een vangkooi te plaatsen zodat het dier ook kon verhuizen naar de nieuwe woning van mevrouw. Dat mocht, en een dag later zat Floris me ongelukkig aan te kijken in de vangkooi die ik in het stalletje achter het huis had geplaatst. Toen ik hem er later uit liet was hij snel verdwenen achter de verhuisdozen in het nieuwe huis. Mevrouw blij, Floris blij en de oude buren ook, die dachten dat de kat was achtergelaten, pffff!

Op een of andere manier weten mensen ons altijd wel te vinden. Vaak komen ze zomaar aankloppen bij de opvang als we er bezig zijn, de vragen die ze hebben zijn divers, maar we kunnen eigenlijk iedereen wel helpen. Al is het maar met raad over een dier of een telefoonnummer van de instantie die kan helpen.

We zijn in ieder geval voor vragen te bereiken op dierinfo@home.nl, ik heb al vaker uitgelegd waarom we niet gebeld willen worden. Als u een mail stuurt krijgt u z.s.m. antwoord, meestal binnen een uur!